Hipoteràpia

És l'especialitat terapèutica que va dirigida a aquelles persones que per la seva discapacitat física i/o psicocognitiva no necessariament exerceixen una acció sobre el cavall (el cavall sempre serà portat per un ajudant). En aquests casos els objectius que es treballen són els inclosos dins l'àrea física i psicomotriu a través de les característiques úniques del pas del cavall (transmet al seu genet més de 110 impulsos per minut, simulant els moviments de la marxa humana. Impossible de reproduir per cap altre sistema). 

 

 

Equitació terapèutica

L'equitació terapèutica és una modalitat de tractament que utilitza el cavall com a mediador i facilitador per millorar la qualitat de vida de persones amb necessitats educatives i terapèutiques especials: discapacitat física, discapacitat psíquica, problemes de salut mental, problemes d'exclusió social.

 

La intervenció que es duu a terme és integral, ja que implica totes les àrees de desenvolupament de la persona i una intervenció professional multidisciplinar (salut, educació i equitació). A més, no únicament es treballa la monta sinó que també s'incideix en anar a buscar l'animal, la higiene, la preparació del material, la monta i la despreparació i finalment la recompensa i comiat.

 

 

Equitació social

L'equitació social és la disciplina que es basa en la combinació de la tècnica de l'equitació i el coneixement del món del cavall, amb la necessitat de reeducar diferents actituds personals o d'un col·lectiu. 

Aquesta disciplina va destinada a totes aquelles persones en situació de risc social, trastorns de conducta, agressivitat i d'altres situacions que dificulten la socialització.

 

 

 

Equitació adaptada

És l’equitació entesa com a esport independentment del handicap que presenti el genet. És disciplina paraolímpica des dels JJOO Atlanta ’96 i va dirigida a persones amb discapacitat física i/o intel·lectual. 

Dinàmiques per a l'autoconeixement assistides amb cavalls

Visites guiades

Una de les propostes que s'ofereix són les visites guiades per a llars infants i escoles de primària i/o secundària a les instal·lacions. En aquestes visites els infants poden conèixer i aproximar-se als diferents animals que tenim com ara, porcs vietnamites, gallines, oques, ànecs, conills, cabres, ovelles, burros, cavalls, entre d'altres.

També comptem amb el Bosc de les Fades i dels Follets, un espai màgic on hi conviuen aquests personatges divertits i fantàstics.

L'última part d'aquestes visites guiades és l'espai de les constel·lacions i el jardí de les flors de Bach, l'únic jardí del món que té les 38 flors de Bach.